Speeltafel voor kinderen

Kinderen alleen of samen met hun vriendjes en/of vriendinnetjes laten spelen aan leuke speeltafel. Met de ruime keuze die er is, vindt u altijd wel een leuke tafel waaraan ze kunnen spelen. Daarnaast zijn de speeltafels duurzaam geproduceerd en zijn alle hoeken netjes afgewerkt. Zo kunnen de kinderen op een veilige en verantwoorde manier er mee spelen. Van spelletjes tot aan knutselen, voor elke interessegebied is er een speeltafel beschikbaar. Een speeltafel is optimaal wanneer u niet wilt dat uw kind al op een te jonge leeftijd in contact komt met elektrische speelapparaten. Met een speeltafel voorkomt u dit en is uw kind educatief aan het spelen. Om u meer informatie te bieden over speeltafels schreven we dit artikel voor u. Kom erachter welke tafel geschikt is voor uw kind!

Waarom een speeltafel?

Een kinderspeeltafel is een duurzaam en verantwoord product waarmee kinderen op een creatieve manier kunnen spelen. De lak en afwerkingen zijn op een kind en milieuvriendelijke manier gemaakt en is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Door middel van leuke spelletjes, knutselen en bouwen worden de kinderen op een leuke manier vermaakt. Daarnaast is het mogelijk om kinderbankjes en stoeltjes erbij te nemen. Hierdoor kunnen er meerdere kinderen tegelijk spelen aan de speeltafel en komen kinderen met elkaar in contact. De speeltafels beschikken over opbergruimtes waar bijvoorbeeld de lego en duplo blokjes in bewaard kunnen worden. Zo raakt het speelgoed niet kwijt en kunnen de kinderen voor een lange tijd genieten van hun leuke kinderspeeltafel. Tevens voorkomt een speeltafel voor een hoop rommel in huis!

Waar komt u het zoal tegen?

Op veel plekken is het mogelijk dat u een kinderspeeltafel tegenkomt. Vaak worden de tafels geplaatst in wachtruimtes zodat kinderen zich kunnen vermaken in de tijd dat er gewacht moet worden. Maar de speeltafels worden ook op veel andere plekken gebruikt. Veel voorkomende plekken waar u speeltafels tegenkomt zijn:

  • Wachtkamers
  • Kinderdagverblijven
  • Basisscholen
  • Speeltuinen
  • Speelkamers

Een speeltafel is ideaal om kinderen te vermaken op een leuke manier. Veel kinderdagverblijven en basisscholen maken er gebruik van samen met kinderbankjes kunnen meerdere kinderen spelen aan een speeltafel.

Bekijk de mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden in de keuze voor een kinderspeeltafel. Een speeltafel kan geheel op maat geproduceerd worden. U kunt dan denken aan:

  • Materiaal
  • Hoogte
  • Soort speeltafel
  • Aantal kinderbankjes

Een speeltafel kan van meerdere materialen gemaakt worden. U kunt denken aan steigerhout, plastic, kunststof en een houten speeltafel. Daarnaast is het belang om te kijken welke hoogte u wilt voor de speeltafel. Kijk hierbij naar de leeftijd van de kinderen waarvoor de speeltafel bedoeld is. Kinderen groeien snel, denk hier daarom goed over na. Zoals eerder genoemd zijn er meerdere soorten speeltafels. Een kinderhoek, kralentafels of bijvoorbeeld een kinderspeeltafel voor lego en/of duplo. Bekijk wat uw kind leuk vindt en maak op basis daarvan een beslissing. Om de tafel voor meerdere kinderen beschikbaar te stellen is het mogelijk om meerdere kinderbankjes te bestellen. De kinderen kunnen dan samen aan de speeltafel zitten en spelen met de leuke spelletjes etc.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*