Geld besparen met de feestdagen? Zo kan je dat doen!

De feestdagen komen er weer aan, een tijd vol gezelligheid met vrienden en familie. Maar ook de tijd dat er flink geld wordt uitgegeven aan leuke cadeautjes voor de hele familie, aan kerstversieringen en aan flink wat eten. Het zou dus best wel eens fijn zijn om geld te kunnen besparen in deze periode. Maar hoe kan je dan in de duurste periode van de maand geld besparen? dat leggen wij hieronder voor jou uit.

Wat heb je nodig? ‘’maak een lijstje’’

Maak van te voren een goed lijstje met alle spullen die jij nodig hebt voor de feestdagen. Maak eventueel verschillende lijstjes. Zo kan je een lijstje maken met de cadeautjes die je moet kopen, een lijstje voor het eten en de benodigdheden die je nodig hebt en een lijstje voor de versieringen en andere spullen die je nodig hebt. het handige aan deze lijstjes is dat je niks kan vergeten en je ook geen onnodige dingen kan kopen.

Cashback shopping

Waarschijnlijk zal je hier nog niet eerder van hebben gehoord. Maar dit is wel een handige en makkelijke manier om extra geld te kunnen overhouden voor de feestdagen, cashback shopping. Cashback betekend eigenlijk ‘’terugkrijgen’’. Het wilt zeggen dat je dus geld kan terug krijgen op je aankoopbedrag. Wanneer je iets via een website koopt kan je bij sommige bepaalde websites een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgen. Dit bedrag krijg je dan meestal over het algemeen binnen 48 uur teruggestort op je rekening.

Goedkopere aankopen kopen

Met kerst draait het niet alleen maar om het kopen van dure cadeautjes en duur en lux eten. Waarom moet alles duur zijn als goedkopere cadeautjes net zo leuk kunnen zijn? precies! Nergens voor nodig dus. Neem gerust eens een kijkje in de kringloopwinkel misschien zit daar wel iets heel leuks tussen en ook nog eens tegen een lage prijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*