Spelenderwijs Engels leren voor kinderen

Kinderen willen graag spelen, tijdens het spelen leren ze veel. in de jonge jaren begint dat met motoriek en later komen daar allerlei andere cognitieve vaardigheden bij. Dat ze spelen is dus goed, daarnaast willen wij als ouder graag dat onze kinderen leren en daarom gaan ze al op jonge leeftijd naar de basisschool voor basisonderwijs. 

Hoewel ze op de basisschool de basis van alle belangrijke vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen leren. Betekend dit niet dat je als ouder je kind niet meer hoeft te stimuleren om iets nieuws te leren sterker nog het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die bijvoorbeeld twee of meerdere talen spreken beter kunnen leren. Dus waarom zou je je kinderen al niet op jonge leeftijd met de belangrijkste internationale taal Engels kennis laten maken.

Engels belangrijk voor je toekomst.

Ik kan hier een lang pleidooi houden over waarom Engels leren nu zo belangrijk is. Ik ga je de moeite besparen en er vanuit dat je zelf ook wel begrijpt waarom Engels vandaag belangrijker is dan ooit en je kinderen deze taal op jonge leeftijd al laat leren alleen maar veel voordeel brengt. 

Natuurlijk moet het leuk blijven en zouden kinderen het niet leuk vinden wanneer dit niet op een speelse manier gaat. HBO Engels is pas voor later en studeren ook. Je kunt je kinderen op meerdere manieren op een leuke spelende en avontuurlijke manier al Engels laten leren. De manier waarop dit gaat is onder meer afhankelijk van de leeftijd van je kind of kinderen. Hoewel de Lego instructie boekjes in het Nederlands zijn, is het soms ook leuk om eens goedkoper lego in een ander land te kopen. Ook hier komt Engels weer van pas.

Boeken met plaatjes.

Voor de allerjongsten onder ons die wel al kunnen lezen zijn er allerlei leuke boeken met plaatjes van alledaagse dingen die ze al kennen. Daar staan dan de Engelse woorden bij en kunnen ze deze op een leuke speelse manier samen met hun ouders ontdekken.

Engels leren via apps.

Digitale media is niet meer weg te denken en de jeugd zit er veel op. Dus waarom niet op een positieve en educatieve manier inzetten. Apps zoals Duolingo en Lingokids zijn ideaal om je kinderen Engels te laten leren. Daarnaast kun jij als ouder goed bijhouden in de app wat ze allemaal leren en hun vorderingen zien.

Complete taalcursussen Engels voor kids.

Naast prentenboeken en apps, kun je er ook voor kiezen om je kind een complete taalcursus Engels te laten volgen. Dit klinkt natuurlijk heel serieus, maar gaat op een hele leuke manier. Zeker wanneer je naar de cursussen van LOI Kidzz en Squla kijkt. Hiermee leert je kind door middel van een verhaal waarin je op avontuur gaat en allerlei spelletjes en quizzen de Engelse taal te bemachtigen. Een perfect middel om je kind Engels te leren op een leuke manier. 

Hiermee leren ze niet alleen op een leuke manier een nieuwe taal, het draagt ook bij aan hun algemene ontwikkeling, hun sociale vaardigheden, en schoolprestaties. Wat dat betreft brengt het leren van Engels natuurlijk erg veel voordelen mee. De wereld wordt steeds kleiner de kans om een internationale carrière te hebben steeds groter. Ook het ontmoeten van vrienden uit andere landen en werelddelen is niet meer vreemd en het bestellen van producten uit andere landen via het internet ook niet. De enige vereiste is dat je wel een beetje Engels spreekt en leest. 

Wil je meer weten over Engels leren voor kinderen. Kijk dan hier, op deze pagina staan alle opties vermeld en uitgebreid uitgelegd waarmee je je kids Engels leren kunt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*