Welke uitrusting heb je nodig als ruiter?

Wanneer je gaat paardrijden is het belangrijk ervoor te zorgen dat je paard een goede uitrusting heeft. Alleen is het minstens zo belangrijk om als ruiter zelf goede kleding te dragen. Als ruiter ben je kwetsbaar op een paard en dus moet je ervoor zorgen dat je die kwetsbaarheden zoveel mogelijk wegneemt. Daarnaast ziet de uitrusting van een ruiter er altijd fraai uit. Een uitrusting bestaat voornamelijk uit een broek, rijlaarzen en een beschermend hoofddeksel.

Kies de juiste paardrijbroek

Wat onmisbaar is bij je uitrusting is het dragen van een paardrijbroek. Speciale paardrijbroeken zijn zo ontwikkeld dat het bescherming biedt en een comfortabel gevoel geeft tijdens het rijden. De broeken zorgen voor extra grip waardoor je lekker op je paard zit. Ondanks dat je veel vertrouwen hebt in je paard is het nog altijd onzeker hoe een paard zich gedraagt. Daarom is goede bescherming voor je benen heel belangrijk.

Optimaal comfort met rijlaarzen

Wanneer je gaat paardrijden zijn goede laarzen onmisbaar. Wat laarzen betreft is er een brede collectie beschikbaar met veel verschillende soorten. Bij de keuze voor een laars is het belangrijk dat deze goed past en comfortabel zit tijdens het rijden. Tijdens het rijden is er niets vervelender dan kleding dat gaat irriteren. Het is namelijk belangrijk dat je de focus kunt houden op het rijden en het letten op je paard.

Bescherm je hoofd met een rijhelm

Het dragen van goede bescherming voor je hoofd is misschien wel het belangrijkste tijdens het paardrijden. Schade aan het hoofd kan de rest van je leven vervelende gevolgen hebben. Aangezien het onzeker is op welk lichaamsdeel je terechtkomt tijdens een val is het goed om overal bescherming te dragen. Rijhelmen zijn verkrijgbaar in veel maten en kunnen vaak goed versteld worden naar de vorm van je hoofd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*