Speelgoed cadeautips voor meisjes 8-10 jaar

Ben je op zoek naar een geschikt cadeau voor je dochter, nichtje of buurmeisje? In de leeftijd van 8 tot 10 jaar zitten de meisjes in een compleet nieuwe fase. Ze worden nieuwsgierig naar alles en kunnen soms al kleine pubers beginnen te worden. Kinderen lijken tegenwoordig steeds sneller volwassen te worden. Je hoeft waarschijnlijk niet meer aan te komen met een pop voor de verjaardag. Wij hebben drie leuke cadeautips voor meiden van acht tot tien jaar verzameld.

Een leerzaam boek

Hoe ouder de meiden worden, hoe nieuwsgieriger. En wat is nu leuker dan het lezen van een boek? Lezen is niet alleen erg goed voor kinderen, maar zorgt er ook voor dat ze nieuwe dingen kunnen leren. Niet ieder kind houdt natuurlijk van lezen, maar er zijn genoeg boeken die passend zijn voor meisjes in de leeftijdsfase van acht tot tien jaar. Kies een boek met een mooie vormgeving en pak deze vervolgens leuk in. Leuke boeken voor meisjes zijn bijvoorbeeld ‘Het leven van een Loser’ van Jeff Kinney of ‘Mees Kees’ van Mirjam Oldenhave. 

Een creatief cadeau

Is jouw dochter, nichtje of buurmeisje erg creatief? Dan is het leuk om een creatief cadeau te geven. 

Tekenen, schilderen of sieraden maken: je hebt onwijs veel mogelijkheden op het gebied van knutselspullen. Geef bijvoorbeeld een setje potloden of stiften cadeau of maak een creatief pakket. 

Cadeautip: een modeontwerpboek voor kinderen. In dit boek vind je modellen om aan te kleden, kledingstickers en sjablonen waar kledingstukken uit kunnen worden geknipt. Een leuk cadeau voor de toekomstige modeontwerpster. 

Samen spelen

Weet je niet zo goed wat je moet kopen? Spelletjes zijn altijd goed. Elk kind houdt van spelletjes, jong of oud. Een bordspel zorgt voor veel gezelligheid in huis, maar kan ook nog eens educatief zijn. Daarnaast hoeft het spel helemaal niet zo duur te zijn. Een kind is al blij met memory of Uno en vaak zijn er ook nog speelgoed koopjes. Leuke spellen zijn:

  • Party & Co Junior
  • Frozen kwartet
  • Dokter Bibber

Metatekst: De leukste speelgoed cadeautips voor meisjes van 8-10 jaar. Een leerzaam boek, knutselspullen of een bordspel. Vind hier drie cadeausuggesties.