Welke soorten wipstoeltjes zijn er?

Tijdens de eerste negen maanden van je kindje is een wipstoeltje erg handig. Wij alle jonge ouders dan ook aan om een wipstoeltje te kopen, zodat je kindje even zelfstandig in dit stoeltje kan chillen, zodat jij even je handen vrij hebt. Het ideale van een wipstoeltje is dat kinderen zichzelf in slaap wiegen of zich vermaken met de speelboog. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten wipstoeltjes.

Wat is een wipstoel?

Een wipstoel is een absolute must voor kersverse ouders. Dit is het eerste stoeltje van je baby waarin hij lekker om zich heen kan kijken, zachtjes zichzelf in slaap kan wiegen of kan spelen met de speelboog.

Wipstoeltjes zijn verkrijgbaar in twee verschillende soorten, namelijk de originele wipstoel en de schommelstoel. De simpelste versies zijn verkrijgbaar vanaf €30, terwijl je ze ook hebt voor wel €300. Zo’n dure uitvoering is natuurlijk niet nodig. Het beste kan je kiezen voor een van de best verkochte wipstoeltjes. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Wipstoel

De “gewone” wipstoel modellen bewegen natuurlijk en reageert op de bewegen van je baby. Is je baby druk aan het trappelen? Dan gaat het wipstoeltje op-en-neer. Een elektrische wipstoel beweegt uit zichzelf. Dit geeft je baby’tje het gevoel dat hij in jouw armen wordt gewiegd. Elektrische wipstoelen zijn vaak iets duurder, maar deze optie is zeker interessant als je baby in slaap gewiegd moet worden.

Schommelstoel

Naast de wipstoel kan je ook kiezen voor een schommelstoel. Deze versie schommelt heen-en-weer en beweegt dus niet op-en-neer. Zelf deze bewegingen maken is vaak nog te moeilijk voor je baby’s motoriek, daarom zijn de meeste schommelstoelen elektrisch. Er zijn zelf modellen die je elektrisch kunt besturen vanaf je telefoon.

Let op het maximaal gewicht

Ben je van plan om het wipstoeltje later te gebruiken als kinderstoel? Dan kan je het beste kiezen voor een wipstoel die een groter gewicht aan kan. Gebruik je het stoeltje enkel voor de eerste maanden? Dan is een maximaal gewicht van 9 kilo prima.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*