Wat leert je kind van spelen met Lego Duplo?

Lego Duplo is al jarenlang erg populair als speelgoed voor kinderen. Het leuke aan dit speelgoed is dat het enorm lang meegaat. Lego Duplo vragen of geven als kraamcadeau is een erg leuk. Als de blokjes groot zijn, dan kunnen kinderen er al vrij vroeg mee spelen. Echter staat op de verpakking dat Lego Duplo geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Vanaf het moment dat je kind begint kan het speelgoed nog jarenlang meegaan en blijft het ook leuk. 

Geef Lego Duplo als cadeau

Als je moeite hebt met het verzinnen van een leuk (kraam)cadeau, dan is het geven van een doos met Lego Duplo altijd een goede keuze. Alle kinderen houden van dit speelgoed en elk kind speelt er op zijn manier mee. Je denkt misschien dat Lego Duplo als kraamcadeau geven wellicht een beetje vroeg is, maar je kindje kan eerder met Duplo spelen dan jij zou denken. Daarom is het leuk als je een doos met Lego Duplo in huis hebt. Je kind zal jarenlang plezier hebben van Duplo blokken. In het begin zal je kind vooral de kleurtjes heel interessant vinden en met de jaren zullen er steeds grotere bouwwerken gemaakt worden.

Goed voor de ontwikkeling van je kind

Met Lego Duplo spelen is natuurlijk hartstikke leuk, maar daarbij is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Je kind laten spelen met Lego Duplo is erg goed voor de ontwikkeling. Een aantal dingen dat je kind hiervan leert zijn: 

    • Cognitieve ontwikkeling: het oefenen van begrippen als erachter, ernaast of erop kan je allemaal goed leren terwijl je samen met je kind met Duplo speelt. Door te benoemen waar het blokje moet komen stimuleer je ook nog eens de taalontwikkeling. Tijdens het spelen met Duplo moet je kindje waarnemen, denken en handelen. Al deze dingen stimuleren de cognitieve ontwikkeling.

 

  • Sociaal-emotionele ontwikkeling: je kind laten samen met een ander kindje laten spelen met Duplo zorgt ervoor dat ze moeten delen, afspraken maken en samenwerken. Jonge kinderen kunnen dit nog niet, maar het samen spelen zorgt wel dat je kind zich beter ontwikkelt.
  • Fijne motoriek: het bouwen van torentjes met Duplo is een super goede oefening voor een fijne motoriek te ontwikkelen.

 

Duplo blokken bestellen? Ga naar de webshop van Uniblocks voor de leukste Duplo bouwpakketten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*