De beste kadootjes van een geboorte

We hebben 22 rammelaars. Ernstig. We hebben er zelf geen gekocht. Op de een of andere manier denken God en de wereld dat zo’n rammelaar een geweldig cadeau is voor een baby. Dat is het eigenlijk. Maar nu we goed uitgerust zijn met de kleine dingen in elke kamer in ons appartement, in de luiertas en zelfs in de auto, verdwijnt elk ander geschenkrammeltje genadeloos in een Ikea-doos. Bij elk nieuw cadeau hopen we op iets dat wij en natuurlijk kruimels goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld op een speeldoos. Omdat zonder grap: we kregen 22 rammelaars, maar slechts één muziekdoos. En dat laatste moet dus altijd verhuizen naar de andere kamers. Maar wie denkt dat speeldozen een geweldig cadeau-idee zijn, heeft het mis. Want wat zijn de rammelaars voor ons, misschien de speeldozen voor anderen. En je hebt zelfs in veel kamers en kamers geen 22 speeldozen nodig. Je kunt aanstaande en nieuwe ouders heel blij maken met simpele dingen. Hier is mijn poging om het geschenkparadijs met zijn rammelaars weer in balans te brengen:

Van een kind krijg je honger

Hoe goed je je ook op het puerperium hebt voorbereid, maar heel weinig mensen denken aan een voedselvoorziening. Essen is een van onze belangrijkste basisbehoeften. En vooral als vrouwen borstvoeding geven, is een gezond en uitgebalanceerd dieet bijzonder belangrijk. Maar om eerlijk te zijn: als nieuwe ouder sta je ergens anders met je hoofd en heb je sowieso geen tijd om in de keuken te staan. Des te meer ben je blij met heerlijke huisgemaakte gerechten die vrienden en familie meebrengen. Daarom is het eerste cadeau-idee: kook de vers gebakken familie! Het beste is om het eten klaar te maken (kleine tip: kook af!), Dan blijft hun keuken schoon en dat is voor iedereen prettig.

Speel gewoon de privé bezorgservice

Het is ook een geweldig cadeau om aan te bieden om de volgende aankoop over te nemen. Enkele dagen na de bevalling waren de eerste dingen uiterlijk op en heb je ineens dringend één wondcrème nodig. Gewapend met een boodschappenlijstje kunnen je beste vriend (in) of grootouders de grote boodschappen doen. Zelfs papa is daar blij mee. Omdat hij bij zijn geliefden in bed kan blijven en nog wat langer beschermd is tegen de dagelijkse waanzin. En natuurlijk is het vooral fijn als de aankoop ook financieel wordt overgenomen …

Vouchers – waardevol in plaats van niet creatief

Zodat het niet de 22e rammelaar wordt, je niet per ongeluk de romper in de verkeerde maat koopt of luiers meeneemt van een luiervrije familie, is het de moeite waard om de oude, beproefde voucher mee te nemen. Ook al wordt er altijd gezegd dat een voucher niet creatief en saai is. Omdat de versgebakken ouders het beste weten wat het kruimeltje het meest kan gebruiken. Maar ook hier is er nog een belangrijk punt om te overwegen: het beste is om een ​​voucher voor een grote online winkel van de versgebakken familie te kiezen en niet een van een kleine winkel aan de andere kant van de stad. Anders kan er bij het inwisselen onnodige stress ontstaan.

Maak schoon onder andere tafels

Koken en winkelen – de verhoging zou voor iemand anders moeten worden schoongemaakt. En dat is precies waarom het een ongelooflijk waardevol geschenk is. Want wie houdt er nou echt van schoonmaken? En dan voor iemand anders? Maar dat is precies wat een droom is voor een versgebakken gezin in het puerperium. Blijf gewoon knuffelen terwijl de was zich wast, de stofzuiger zoeft door het appartement en de badkamer glanst in nieuwe pracht. Omdat dit het gezin iets heel belangrijks geeft: tijd voor elkaar.

Vraag in plaats van te raden

Speelgoed baby, kleding, fopspenen, cosmetische artikelen voor mama en papa, chocolaatjes, luiers, bloemen, boeken enzovoort, enzovoort. Er zijn talloze dingen die je na de bevalling kunt weggeven. Daarom, als laatste tip: het is het beste om de familie zelf te vragen wat ze op dit moment echt nodig hebben. Misschien is er één ding dat ze wenst, maar dat is nooit een van de geschenken (voor ons was dat de muziekdoos).

En nu ben ik benieuwd: welke geweldige geschenken heb je gekregen voor de geboorte of heb je jezelf weggegeven? Wat was misschien niet mogelijk? Ik kijk uit naar je ervaringen in de reacties.