Hoe stimuleer je kinderen om vaker buiten te spelen?

Uit recente onderzoeken blijkt dat steeds meer kinderen te veel tijd doorbrengen achter schermpjes. Helaas is dit in de meeste gevallen niet goed voor de ontwikkeling van een kind. Kijken jouw kinderen ook te veel naar de verschillende schermpjes in huis? Dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je de verschillende schermtijden kunt verminderen door jouw kinderen meer te stimuleren. Wanneer je jouw kinderen weet te stimuleren om meer tijd in de buitenlucht door te brengen kan dit ervoor zorgen dat jouw kinderen gezonder zijn en zij zichzelf beter weten te ontwikkelen.

Schaf speeltoestellen aan

Heb je momenteel kinderen die te veel tijd doorbrengen achter hun mobiele telefoon, de televisie of een gameconsole? Dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je jouw kinderen op een goede manier weet te stimuleren. Wanneer je jouw kinderen op de juiste manier kunt stimuleren is de kans groot dat zij meer tijd in de buitenlucht doorbrengen. Voor de meeste kinderen zijn speeltoestellen een ontzettend leuke manier om meer tijd door te brengen in de buitenlucht. Het is hierbij wel belangrijk om rekening te houden met de verschillende leeftijden.

Maak het buitenspelen leuker

Wanneer je jouw kinderen wilt motiveren is het belangrijk om het buitenspelen leuker te maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een voetbal aan te schaffen voor jouw kind. Daarnaast zou je ook eens met ouders van jonge kinderen uit de buurt kunnen praten over jullie kinderen. De kans is aanwezig dat ze graag met elkaar buiten willen spelen. Wanneer kinderen samen met vriendjes of vriendinnetjes aan het spelen zijn, zorgt dit ervoor dat zij zichzelf beter ontwikkelen. Zo worden ze socialer en krijgen ze een beeld van de sporten en activiteiten die ze leuk vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*