Top 5 bordspellen van dit moment

top 5 bordspellen

Op zoek naar een leuk bordspel om met het hele gezin veel plezier van te beleven? Dan is het kiezen voor een populair bordspel altijd een goede keuze. De kans is groot dat een van deze spellen bij zowel jong als oud in de smaak valt. Daarom hebben wij (samen met Koning Bordspel) een top 5 bordspellen van dit moment gemaakt!

5. Stratego

We beginnen onze top vijf met populairste bordspellen van dit moment met Stratego. Dit fantastische bordspel is uitgegeven door Jumbo en duurt gemiddeld 30 minuten. Let er wel op dat dit bordspel slechts geschikt is voor 2 spelers. Bij dit spel krijgen beide spelers 40 speelstukken met verschillende rangen die ze in het geheim op het bord zetten. Het doel van dit bordspel is om de vlag van de andere speler te veroveren. Beide spelers verstoppen een vlag. De verschillende rangen en bommen in het spel zorgen ervoor dat je strategisch moet spelen bij dit spel.

4. Risk

Risk is met name razend populair bij volwassenen. Dit bordspel van de uitgever Hasbro is geschikt voor 2 tot 5 personen. Gemiddeld ben je twee uur aan het spelen. Elke speler krijgt een aantal legers die verdeeld kunnen worden over de wereldkaart dat op het bord staat afgebeeld. Elke speler krijgt een opdracht en zal oorlog moeten voeren met de andere spelers. Degene die het eerst zijn opdracht heeft behaald wint het spel.

3. Ticket to Ride

Dit bordspel van uitgever Days of Wonder is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Het spel duurt gemiddeld 45 minuten en is te spelen door 2-5 personen. Het spel is erg gemakkelijk. Er staat een continent of land afgebeeld met allerlei treinroutes op het bord. Je verdient punten door treintjes op die routes te zetten door het spelen van kaarten. Verbind je steden met elkaar die op jouw opdrachtkaartjes staan? Dan krijg je daar extra punten voor. De speler met de meeste punten wint het spel!

2. Kolonisten van Catan

Al jaren is Kolonisten van Catan een van de populairste bordspellen. Op het bord van dit spel wordt het land Catan afgebeeld en elke speler begint met 2 dorpen en straten op het bord. Het bord bestaat uit verschillende tegels met daarop een getal. Wordt een getal van een aangrenzende tegel van je dorp gegooid? Dan ontvang je daarvoor grondstoffen. Van deze grondstoffen kan je nieuwe straten en steden bouwen. De speler die als eerste 10 punten behaald is de winnaar!

1. 30 Seconds

Het populairste spel van dit moment is 30 Seconds. Niet voor niets staat dit bordspel bij ons dan ook op nummer 1. Dit spel is geschikt voor 2 tot 20 personen en is een perfect partyspel. Je moet je teamgenoten binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden van je kaartje laten raden. Je mag het woord zelf niet noemen. Bij elk geraden woord gaat je team vooruit op het speelbord.