Sinterklaas vieren: 5 tips voor een gezellige avond!

Sinterklaas vieren

Heb je ook zo zin in een gezellige sinterklaasavond met de kinderen? Dan zijn hier een aantal tips om de avond extra kleurrijk en fijn te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met een pietenpak.

Tip 1: Koop een pietenpak

Het hebben van een pietenpak, kan enorm leuk zijn om je sinterklaasavond wat gezelliger te maken. Je kunt zelf verkleed gaan in het pietenpak, of je kinderen. Maar je kunt er ook voor zorgen dat misschien een tante of een buurman verkleed wil gaan in het pietenpak.

Tip 2: Schaf genoeg lekkers aan

Lekkers is enorm belangrijk bij een leuk sinterklaasfeest. Veel kinderen kijken al weken van tevoren uit naar dit enorme feest. Snoepgoed hoort daar natuurlijk bij! Denk bij een leuke sinterklaas aan speculaas, pepernoten en speciale sinterklaassnoepjes. Zoek je iets meer gezonds? Dan zijn mandarijnen ook een lekkere toevoeging.

Tip 3: Cadeautjes voor iedereen

Met wie je ook sinterklaas gaat vieren, zorg ervoor dat er cadeautjes voor iedereen zijn. Probeer het aantal en de grootte van de cadeautjes zoveel mogelijk gelijk te houden zodat er geen onderlinge jaloezie is. Nog snel op het laatste moment een cadeautje in huis halen? Bekijk hier alle webshops waarbij geldt “vandaag besteld, morgen in huis”. 

Tip 4: Nodig iedereen uit

Een gezellige avond is het leukste wanneer je jouw geliefden om je heen hebt. Hou je van klein en knus? Dan kun je de avond met alleen je gezin vieren. Hou je van veel mensen en veel gezelligheid? Dan kun je er ook aan denken om mensen uit de buurt uit te nodigen of andere mensen uit de familie.

Tip 5: Zing liedjes

Kinderen houden van liedjes en er zijn tientallen sinterklaasliedjes te vinden. Misschien heb je wel een piano in huis en kun je een aantal liedjes leren spelen. Of koop een leuke cd zodat je de liedjes samen met de kinderen kan luisteren en zingen.

Een sinterklaasavond is hoe dan ook gezellig. Maar met de bovenstaande tips, waaronder het huren van een pietenpak, kun je de avond nog net wat gezelliger maken. Een fijne sinterklaasavond!