De leukste speeltoestellen voor in de tuin

Ben je bezig met het inrichten of aanpassen van je tuin voor je kinderen? Dan mogen veilige, sterke en uitdagende speeltoestellen voor je kids natuurlijk niet ontbreken. Maar welke speeltoestellen voor in de tuin vinden kinderen echt leuker dan leuk? In dit artikel hebben we een lijstje samengesteld van speeltoestellen die in een gave kindertuin echt niet mogen ontbreken. Doe er je voordeel mee en verras je kinderen met een paar gave speeltoestellen!

Een schommel en glijbaan zijn een absolute must

Een leuke tuin waar kinderen zich kunnen uitleven, kan niet zonder een houten speeltoestel met schommel en glijbaan. Deze traditionele speeltoestellen voor kinderen doen het altijd goed! Glijbanen en schommels zijn dan ook een veilige als je je tuin met leuke toestellen in wilt richten. En de keuze voor speeltoestellen van hout heeft extra voordelen: je tuin blijft er natuurlijk uitzien. Verder is hout een duurzaam materiaal dat bij goed onderhoud jarenlang probleemloos meegaat!

Een leuk speeltoestel met een klimwand

Naast glijbanen en schommels mag in een kindvriendelijke tuin ook een uitdagende klimwand niet ontbreken. Een houten speeltoestel met klimwand is de afgelopen jaren in kinderspeeltuinen steeds populairder geworden. Het voordeel van dit speelgoed is dat het niet duur is, maar ook dat een klimwand spannend en leerzaam voor je kind(eren) is. Ze leren klimmen, trainen hun spieren en leren ook sneller gevaar inzien en daarop in te spelen.

Een zandbak hoort er ook bij

Zeker als je een of meer jongere kinderen hebt, kun je bij de inrichting van een leuke tuin niet heen om een zandbak. Met name kinderen tot zo’n vijf jaar inden het heerlijk om in de tuin lekker met zand te spelen en kastelen te maken. Een zandbak is een prima manier om je kinderen creativiteit aan te leren. Aantrekkelijk aan een zandbak is dat deze helemaal niet duur hoeft te zijn. Ben je zelf creatief? Dan kun je met een paar planken gewoon zelf een houten zandbak in elkaar zetten. Ingewikkeld is het echt niet. Maak er echter wel een klep bij, zodat je de zandbak goed kunt afsluiten. Als het regent of slecht weer is, zeker in de herfst, moet een zandbak volledig afgesloten kunnen worden om schoon en fris te blijven.