Met deze tips heb jij straks de perfecte schommel in je achtertuin staan

Een schommel kopen, dat is toch niet zo lastig? Dat zou je denken, maar bij de aankoop van je schommel komt veel meer kijken dan je denkt. Om zeker te weten dat jij bij de aankoop van je schommel echt de goede keuze gaat maken, is deze blog er om je een handje te helpen bij het uitkiezen van een geschikte schommel.

Koop geen te grote of te kleine schommel

Deze tip zul je vast zelf ook al over nagedacht hebben, maar deze tip is dan ook het belangrijkst. Niet alleen moet je ruimte in je tuin hebben voor een schommel in stilstand, maar deze moet natuurlijk ook nog kunnen slingeren, kinderbenen meegerekend. Zorg er dus echt voor dat je een plek in je tuin uitkiest met meer dan voldoende ruimte om te kunnen schommelen, anders zul je niets aan de schommel hebben. Maar ook een te kleine schommel is geen pretje. Zo zul je bij een te kleine schommel vaak je hoofd stoten en zal de schommel uit de toon vallen in de tuin. Zorg er dus voor dat de grootte van je schommel in verhouding staat met je tuin.

Bedenk goed welke soort schommel je wilt

Nu hebben we het niet over het houten frame van de schommel, maar de schommel zelf, waar je op gaat zitten of misschien wel op gaat staan. Er zijn veel verschillende soorten schommel, bijvoorbeeld van plastic of hout, voor baby’s of grotere kinderen, om te zitten of om op te staan, voor één of meerdere personen. Overweeg bij het kopen van de schommel dus goed je opties en wat voor jou het beste uitkomt. Een voordeel van deze schommels is wel dat je ze ook nog eens kunt verwisselen, dus past een houten schommel toch niet zo goed bij jou, dan kun je altijd nog een kunststof schommel erbij kopen.

Zorg voor een schommel van kwaliteit

Of je je schommel nu zelf bouwt of bestelt bij een speeltoestellen bedrijf, zorg er altijd voor dat je een schommel met een goed frame van kwaliteit koopt of maakt. De soort hout is erg belangrijk, want deze moet dik genoeg zijn om op te schommelen. Maar ook moet je letten op de vorm van het frame en hoeveel gewicht deze aankan.