Speeltoestellen voor de kinderen in de tuin, wat zijn de mogelijkheden?

Na de koude wintermaanden verlangen we allemaal heel erg naar warme, zonnige dagen. Zeker voor kinderen is het goed om veel buiten te spelen. Door zonlicht maken we meer vitamine D aan, wat kinderen tot en met vier jaar extra nodig hebben voor sterkere botten, hun weerstand en een goed gebit. Om het aantrekkelijker te maken om buiten te spelen, is het leuk om diverse speeltoestellen voor in de tuin te kopen. Zo gaan kinderen sneller even naar buiten, wat dan ook ten goede komt voor hun gezondheid.

Voor de allerkleinste onder ons is het leuk om iets te hebben om mee te spelen in de tuin. Vaak vinden zij alles interessant en zullen zij kruipend of lopend alles ontdekken in de tuin. Wil je iets in de tuin neerzetten waar kleintjes van ongeveer een jaar oud zich mee kunnen vermaken? Dan is een zandbak een goede keuze. Dit prikkelt hun zintuigen, doordat ze het zand kunnen zien en voelen. Doe er nog wat schepjes en emmertjes bij en ze zullen zich uren vermaken. Er zijn zelfs speelhuisjes te koop met een zandbak eraan vast. Zo kunnen kinderen van alle leeftijden er plezier aan beleven. Daarnaast zijn er activiteiten tafels waarmee je met zand en met water kan spelen. Ideaal voor in de zomer!

Ben je op zoek naar een leuk speeltoestel voor kleuters, dan zijn er ook vele opties. Tegenwoordig wordt veel gemaakt van hout, wat een duurzame keuze is. Denk bijvoorbeeld aan een houten speeltoestel met schommel en glijbaan. Hiermee kan jou kleuter lekker zijn of haar energie kwijt en het zal zeker niet snel vervelen. Ook kan je kiezen voor een sportief speeltoestel met een klimwand eraan. Mocht je een hele grote tuin hebben, kan je zelfs een leuk speeltoestel voor kleuters kopen met alles erop en eraan.

Kortom, er is genoeg leuks te koop aan speeltoestellen voor in de tuin. Zoals een zandbak of activiteiten tafel voor de allerkleinste en een houten speeltoestel met schommel en glijbaan voor de wat oudere kinderen. Denk van te voren na hoeveel ruimte je hebt en wat voor budget, want er is echt voor ieder wat wils.